Oya's Childcare blogs

Bekijk onze blogs voor het laatste nieuws, leuke tips, en handige adviezen voor jou, en jouw kinderen.

2 min leestijd

Dagelijks focus op kindontwikkeling.

Expert • Ontwikkeling • Groei

Bij Oya’s Childcare erkennen wij het belang van spelen in het leven van een kind - als een bron van leren en plezier - en hun natuurlijke talent daarvoor. In lijn met onze pedagogische visie bieden wij de kinderen een scala aan mogelijkheden om deel te nemen aan leeftijdsgeschikte activiteiten die hun emotionele, cognitieve, fysieke, creatieve en sociale ontwikkeling ondersteunen.

2 min leestijd

Onze kijk op het belang van gezonde voeding.

Eten • Ontwikkeling • Groei

Gezonde en gebalanceerde voeding is een van de belangrijkste pijlers in de gezondheid en het welzijn van kinderen. Daarom hanteren wij ook in ons voedingsbeleid een hoge kwaliteitsstandaard. Sinds onze start werken wij samen met Madaga.

4 min leestijd

De inspiratie voor onze visie op kinderopvang.

Over ons • Filosofie • Emotie

Onze pedagogische visie is gebaseerd op gevestigde kennis over de ontwikkeling van kinderen en op best practices, gecombineerd met een flinke dosis gezond, praktisch verstand. Wij geloven niet dat er één juiste manier is om de ontwikkeling van een kind te stimuleren. Wij geloven wel dat goede kinderopvang een hoge mate van gevoeligheid vereist voor het individuele kind en voor de mogelijkheden tot sociale interactie binnen de groep.
Eten

Van eerste hapjes tot vaste maaltijden

De baby tijd vliegt vaak voorbij; voordat jij het weet, kan jouw kindje rollen, kruipen en gezellig brabbelen. Ook krijgt jouw kindje behoefte aan andere voeding. Maar wanneer is het juiste moment om, als jij ervoor gekozen hebt om flesvoeding te geven, deze af te bouwen?

Verder lezen »
Sociale ontwikkeling

Leer hoe jij jouw kindje spelenderwijs betrekt bij de omgeving

Ontdek hoe het onderwijzen van zorg voor de omgeving aan kinderen van alle leeftijden niet alleen hun sociale en fysieke bewustzijn versterkt, maar ook de basis legt voor een leven lang duurzaam gedrag. Van simpele opruimactiviteiten tot verantwoordelijkheden in het huishouden; leer hoe jij kinderen spelenderwijs betrekt bij hun omgeving.

Verder lezen »
ontwikkeling

Succesvol wennen aan de kinderopvang​

Voor het eerst naar de opvang! Dit is vaak erg leuk, maar tegelijkertijd ook spannend voor jou en jouw kindje. Bij Oya’s Childcare benaderen wij het wenproces stapsgewijs, waarbij wij handige tips bieden om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Verder lezen »
ontwikkeling

De wonderen van buiten spelen: hoe natuur kinderen helpt groeien​

Het is een grote mijlpaal in de ontwikkeling van je kindje en een moment waar veel ouders naar uitkijken. Eindelijk kunnen de luiers de deur uit, want jouw kindje is zindelijk geworden. Maar voor jullie zover zijn, moet je als ouders eerst nog wel wat werk verzetten. Want zindelijk worden doet je kind niet vanzelf. Het heeft jouw hulp daar hard bij nodig. Daarom hieronder tips over hoe je de zindelijkheidstraining bij jouw peuter kan aanpakken.  

Verder lezen »
ontwikkeling

Tips om jouw kind voor te bereiden op een broertje of zusje​

Uitbreiding van jouw gezin is een blije gebeurtenis. Maar het is voor jouw oudste een hele grote verandering. De hele wereld bestond uit twee ouders en ineens is daar een nieuw mensje dat aandacht en tijd eist. Om de verandering voor jouw kindje wat minder groot te laten zijn, kun jij een aantal dingen doen om het voor te bereiden op de komst van de kleine.

Verder lezen »