Oya's Childcare blogs

Bekijk onze blogs voor het laatste nieuws, leuke tips, en handige adviezen voor jou, en jouw kinderen.

2 min leestijd

Dagelijks focus op kindontwikkeling.

Expert • Ontwikkeling • Groei

Bij Oya’s Childcare erkennen wij het belang van spelen in het leven van een kind - als een bron van leren en plezier - en hun natuurlijke talent daarvoor. In lijn met onze pedagogische visie bieden wij de kinderen een scala aan mogelijkheden om deel te nemen aan leeftijdsgeschikte activiteiten die hun emotionele, cognitieve, fysieke, creatieve en sociale ontwikkeling ondersteunen.

2 min leestijd

Onze kijk op het belang van gezonde voeding.

Eten • Ontwikkeling • Groei

Gezonde en gebalanceerde voeding is een van de belangrijkste pijlers in de gezondheid en het welzijn van kinderen. Daarom hanteren wij ook in ons voedingsbeleid een hoge kwaliteitsstandaard. Sinds onze start werken wij samen met Madaga.

4 min leestijd

De inspiratie voor onze visie op kinderopvang.

Over ons • Filosofie • Emotie

Onze pedagogische visie is gebaseerd op gevestigde kennis over de ontwikkeling van kinderen en op best practices, gecombineerd met een flinke dosis gezond, praktisch verstand. Wij geloven niet dat er één juiste manier is om de ontwikkeling van een kind te stimuleren. Wij geloven wel dat goede kinderopvang een hoge mate van gevoeligheid vereist voor het individuele kind en voor de mogelijkheden tot sociale interactie binnen de groep.
Gezin & opvoeding

Tips om jouw kind voor te bereiden op een broertje of zusje

Uitbreiding van jouw gezin is een blije gebeurtenis. Maar het is voor jouw oudste een hele grote verandering. De hele wereld bestond uit twee ouders en ineens is daar een nieuw mensje dat aandacht en tijd eist. Om de verandering voor jouw kindje wat minder groot te laten zijn, kun jij een aantal dingen doen om het voor te bereiden op de komst van de kleine.

Verder lezen »
ontwikkeling

Wanneer kan mijn kindje zelfstandig zitten?

Een baby ontwikkelt zich in de eerste 18 maanden van het leven erg veel op motorisch gebied. Dit gaat van het nekje omhooghouden naar het omrollen op de grond, naar het kunnen tijgeren, het kunnen kruipen, het zelfstandig kunnen zitten, lopen en nog veel meer. Het is begrijpelijk dat jij dit soort momenten als ouder erg belangrijk vindt tijdens de ontwikkeling van jouw kindje en dat jij wilt weten of dit wel allemaal goed gaat. In dit artikel gaan wij dieper in op de veel gestelde vraag “wanneer kan mijn kindje zelfstandig zitten?”.

Verder lezen »
ontwikkeling

Zelfstandigheid stimuleren bij kinderen: Tips voor ouders

Opgroeien betekent dat een kind zich van hulpbehoevende baby ontwikkelt tot een zelfstandig individu. Hoe groter het wordt, hoe minder een kind de ouders nodig heeft. En als ouder heb je daarbij een stimulerende rol. Wat komt er allemaal bij kijken als je de zelfstandigheid van jouw kind wilt stimuleren?

Verder lezen »
groei

Eettips voor kieskeurige eters

Bij kieskeurige eters en bij kinderen die last hebben van neofobie kan het best ingewikkeld zijn om ze toch voldoende gezonde voeding te laten eten. De volgende tips kunnen daar misschien bij helpen.

Verder lezen »
groei

Onze visie

4 minuten leestijd De inspiratie voor onze visie op kinderopvang. Onze pedagogische visie is gebaseerd op gevestigde kennis over de ontwikkeling van kinderen en op

Verder lezen »
groei

Kindontwikkeling

2 minuten leestijd Dagelijks focus op kindontwikkeling. Bij Oya’s Childcare erkennen wij het belang van spelen in het leven van een kind – als een

Verder lezen »
groei

Voeding

2 minuten leestijd Onze kijk op het belang van gezonde voeding. Gezonde en gebalanceerde voeding is een van de belangrijkste pijlers in de gezondheid en

Verder lezen »